Puntentelling, woning-waarderingsstelsel (wws)

In beginsel zijn huurders en verhuurders vrij een huurprijs overeen te komen. Om te kunnenbepalen of een huurpijs of huuraanpassing redelijk is, moet eerst het puntental van de woning bekend zijn. Met het woningwaarderingstelsel kan de kwaliteit van de woning (grootte, voorzieningen en dergelijke) in punten worden uitgedrukt. De woning moet in principe worden gewaardeerd naar de toestand bij het ingaan van de huurovereenkomst. Aad Hof kan dat voor u waarderen, er wordt een rapportage gemaakt van het aantal punten die de woning bevat in de bestaande toestand en in een eventuele nieuwe toestand. Het rapport bevat ook een bouwkundige kostenraming om die nieuwe toestand te realiseren.

Woningwaarderingstelsel (puntenlijst) omvat:

waarderen van de installatie volgens de puntenlijstopsomming van de oppervlakte per onderdeel per ruimte en verdiepingbeoordelen van de verouderingopsomming en beoordeling van de natte ruimte(n) en keukeninmeten van de buitenruimtenwoonvorm en woonomgeving beoordelen.

Bouwkundige kostenraming:

overzicht van de nieuwe technische installatieopnamelijst van nieuwe bouwkundige onderdelen per ruimte en verdiepingeen opsomming en kostenraming per onderdeel met betrekking tot de werkzaamheden.

tarieven keuringen

Alle keuringen zijn inclusief btw, uitgewerkt in PDF format.

Appartement:

tot en met 85 m².

€ 325,=

Appartement:

groter dan 85 m².

€ 395,=

tussen-, hoek- of 2/1 kapwoning

€ 395,=

vrijstaande woonhuis, kantoor of bedrijsruimte

vanaf € 400,=

vervolgtarief: 

na 2 uur opname tijd: € 50,= per half uur.

Toeslag reiskosten:

de eerste 20 km gratis; vanaf 20 km t/m 40 km € 40,=; vanaf 40 km t/m 60 km € 80,=.
homeapartmentdatabasemapcar linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram