Meerjarenonderhoudsplan (MJOP)

Doel van de inspectie is de VVE inzicht te geven in het noodzakelijke bouwkundige onderhoud aan de in het rapport genoemde gemeenschappelijke onderdelen van het appartementencomplex. De inspectie heeft voornamelijk betrekking op bouwkundige onderdelen van beperkte levensduur. Aan de hand van het rapport wordt een begroting gemaakt van de jaarlijkse onderhouds-reserveringkosten per bouwkundig onderdeel (meerjarige onderhoudsplanning MJOP).

De begroting bestaat uit de volgende onderdelen (MJOP):vervangingskosten onderhoud per jaar, levensduur huidige leeftijd, afschrijving per jaar, reeds afgeschreven, afschrijving ten last van bepaald jaarlijks onderhoud, direct onderhoud, totale kosten dit jaar en volgende jaren.

Uitgebreid MJOP rapport voor een pand >>>

Geld reserveren voor groot onderhoud appartementengebouw
Ongeveer de helft van de VvE’s spaart te weinig. Dat kan leiden tot achterstallig onderhoud. Daarom moet elke VvE jaarlijks een bedrag reserveren voor het groot onderhoud van het gebouw. De hoogte van deze reservering is gebaseerd op een een meerjarenonderhoudsplan (MJOP). De VvE kan ook jaarlijks 0,5% van de herbouwwaarde van het gebouw reserveren. 

Zie voor meer uitleg de site van de Rijksoverheid https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/huis-kopen/geld-reserveren-voor-groot-onderhoud-appartementengebouw

Tarieven MJOP 

Alle keuringen zijn inclusief btw, uitgewerkt in PDF format.

Pand:

 tot en met 4 wooneenheden of appartementen.

€ 895,=

Appartementen complex:

meer dan 4 wooneenheden/ appartementen; per appartement. 

€ 150,=

tot 10 appartementen

Meer dan 10 appartementen:

op aanvraag

Met extra verslag 

duurzaam en energie besparende maatregelen.

€ 245,=

Toeslag: reiskosten

de eerste 20 km gratis; vanaf 20 km t/m 40 km € 40,=; vanaf 40 km t/m 60 km € 80,=.
homeapartmentcarthumbs-uplayers linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram