Ik vertrek

bericht van Aad Hof op 11 januari 2023


De televisieserie "Ik Vertrek" is een populaire show waarin Nederlandse gezinnen besluiten om te emigreren naar het buitenland en daar een nieuw huis te kopen. Hoewel deze show veel interessante verhalen biedt over het nieuwe leven in het buitenland, is er één aspect dat vaak wordt genegeerd: het belang van een bouwkundige keuring.

Het is niet handig om geen bouwkundige keuring uit te laten voeren voordat men besluit een huis te kopen. Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de technische staat van een gebouw, waarbij een expert kijkt naar zaken zoals de fundering, het dak, de elektriciteit, de verwarming en de riolering. Door een bouwkundige keuring te laten uitvoeren, krijgt de koper een duidelijk beeld van de staat van het huis en kan hij of zij deze informatie gebruiken om een weloverwogen beslissing te nemen over de aanschaf van het huis.

Het nalaten van een bouwkundige keuring kan leiden tot problemen en onverwachte kosten. Vaak lekt het dak; een van het belangrijkste onderdeel van het huis. Met potten en pannen probeert men het water op te vangen, geeft een fascinerend beeld. Vooral bij het kopen van een huis in het buitenland, waar de wetten en gewoonten mogelijk anders zijn dan in Nederland, is het extra belangrijk om een bouwkundige keuring uit te laten voeren. De serie "Ik Vertrek" maakt duidelijk hoeveel emotionele en financiële stress de aanschaf van een huis in het buitenland kan veroorzaken en hoe belangrijk het is om goed geïnformeerd te zijn voordat men een beslissing neemt.

terug >>>
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram